Hain Hemmon kotiin eläinsairaalasta, aika sekavassa kunnossa oli poika.

Hemmo ei ensin tuntenut mua, mutta sitten tuli nojaamaan päällään mun kättä vasten ja pikkasen häntäkin heilahti. Tippapulloa ei mukaan tullut, mutta paksunippu papereita kylläkin ja lääkkeitä sekä iso lasku. Siinä hoitajien kanssa jutellessa Hemmolta rupesi valumaan veri pitkin häntää ja siitä lattialle. Hoitaja kertoi sen olevan ihan normaalia, kun suolesta on koepaloja otettu ja se on ripulista verta. Mua varoitettiin Hemmon pitävän sitten kovaa meteliä illan ja seuraavan yön, koska se oli niin vahvoissa lääkkeissä, että se on sekava ja näkee näkyjä.

Todella "levollisella" mielin sitten poistuin Hemmon kanssa eläinsairaalasta ja automatka kohti Foxellien kotia pääsi alkamaan Hemmon huutaessa ja vinkuessa koko matkan. Onneksi matka ei sentään ollut pitkä, koska Hemmo todellakin valui veristä ripulia ja haju autossa oli kuvottava.

Nyt Hemmo seisoo häkissä ja ulisee ja on todella rauhaton, joka kuulema kuuluu myös tähän tilaan, joka johtuu lääkityksestä ... ja veristä ripulia tippuu aika ajoin.

Todella ikävää katsottavaa, raukka Hemmo tuossa tilassa, ihan pahaa tekee. Huomenna klo 14:00 menee Hemmo tarkastukseen.

Mieltä ei kyllä ylentänyt mukaan tulleessa paperipinkassa ollut kotiutusohje, joka alkoi:

Suoritettu toimenpide: Hemmolle tehty ruokatorven, mahalaukun ja ohutsuolen alkuosan tähystys nukutuksessa. Ruokatorvi normaali. Mahalaukussa karvaa/ruohoa isohko tuppo >>poistettu. Mahalaukun yläosan limakalvo ärtynyt ja paikoitellen muutama verihyytymä, ei selvää vuotavaa mahahaavaa. Ohutsuolen alkuosan limakalvoissa punoitusta. Tähystyksellä otettu koepaloja patologin tutkittavaksi.

Lisäksi vatsanontelo tutkittu kirurgisesti. Maksa, munuaiset, perna ja haima silmämääräisesti normaalit. Ohutsuolen alkuosa selvästi laajentunut, paksuuntunut ja epänormaalin tumman punainen. Ei vierasesinettä.

Koepalat otettu muuttuneen suolen alueelta.

Taustalla todennäköisesti äkäinen tulehdus/kasvain. Suolen verenkierto kyseenalainen ja suolen kuolioituminen/perforaatio (suolen puhkeaminen) mahdollista, joten ennuste on varauksellinen ja leikkauksen jälkeiset 3-5 päivää ovat ennusteen kannalta kriittisimmät.

Tätä kirjoittaessani on Hemmo rauhoittunut ja käynyt jo makaamaan ja Foxellien auton valotkin näkyvät jo, eli ei tainnut sisko saada merkkiä rintaansa tänään, jättäessään juhlat kesken kuullessaan Hemmon tilasta :-(

Tähän loppuun vielä haluamme jälleen kerran kiittää Jukka Laihoa, joka aina niin pyyteettömästi tarjoaa apuaan!