No, niin se vuosi on taas vierähtänyt ja perinteiset talvi Luukki retket pääsi alkamaan, ihan näin virallisesti ;-).  Jokunenhan on retkeillyt jo ihan omatoimisesti viikko sitten.

Mukana retkellä tänään siis: Teija, Ekku, Sebu sekä Hemmo (Sökövintin CS-Cobra) ja Faro (Sökövintin EB-Farfán), Kati sekä Peppi (Sökövintin CS-Chili Pepper), Jarl ja Mari sekä Ada (Sökövintin April) ja Elwira (Sökövintin CD-Elvira), Jukka sekä Jalo-Otus (Sökövintin EB-Finn Express) ja Minä sekä Sissi (Sökövintin Sissi), Exo (Sökövintin Exotic) ja Wanda (Sökövintin CD-Ewanda).

Tämän talven ensimmäisellä retkellä oli mukana 1 uusikin retkeilijä, Jukka Laiho kera Jalo-Otuksen (Sökövintin EB-Finn Express). Jukka, joka on siirtänyt kaiken ylimääräisen puheentuoton uusille urille, eli kamerat ja objektiivit, ei siis objektit, jonka olin virheellisesti tuonne kommenttiosuuteen kirjoittanut. Tämähän tuli selväksi meikäläiselle, kun sain ihan kirjallista versiota Wikipediasta, mitä tarkoittaa objekti ja mitä objektiivi.  Vaarallisen hyvällä varustuksella (kamera) oli siis Jukka mukana tsuumailemassa, eli illan kuluessa on varmaan Jukan blogissa nähtävänä "teräviä" otoksia meidän retkestä. "Kyllä näin on", sanoisi tuo herra Laiho tähänkin.

Ekkukin oli matkassa kameroineen ja sellaisia naurun purskahduksia tuli ihan kiitettävään tahtiin, että Ekunkin blogiin luvassa kuvatuksia meikäläisestä varmaan tosi edustavana (nauruista päätellen), että suosittelen pysymään poissa Larsvintin blogista ;-).

Tapaaminen oli perinteisesti parkkipaikalla klokkan 11 ja meikäläinen tuli sitten "pikkasen" myöhässä paikalla. Ilma enteili tosi rajua myrskyä, tuuli oli kova ja lunta oli säätiedoituksessa luvattu. Päätimme käydä ensin juoksettamassa koirat tarhalla ja ajaa autot lähemmäksi määränpäätä, grillikatosta.

No, tarhaanhan ei ollut asiaa, kun se oli puolittain jään peitossa, että pienellä porukalla koirat pääsivät riekkumaan keskenään viereiselle koulutus kentälle, joka sekin oli osittain jäässä.  Mutta ihan hienosti kaikki pääsivät purkamaan energiansa. Tuuli oli aivan mielettömän kylmä, mutta tässä vaiheessa ei vielä satanut lunta. Sissi mummeliinikin yllätti meikäläisen, syömällä lämpimäisiä suoraan Exon "tehtaasta", jota se ei ikinä ennen ole tehnyt. Hyi helvata minkä näköinen se oli, kun osa "peestä" oli sen päälaella ja sitä roikkui suupielistä. Mummeliini se vaan sitten iloisesti hypellen jatkoi matkaansa. 

Kun alku "lämmittelyt" oli suoritettu, palattiin takaisin autoille ja ajettiin lähemmäksi katosta. Paljon ei ollut tänään ihmisiä reippailemassa, kun saatiin kävellä ihan rauhassa (osa koirista vapaina) koko matka katokselle.

Ekku ja Jarl 1lopilleri, jonka numero muuttui tänään 7lopilleriksi ;-), eli ylöspäin on menossa kovaa vauhtia, mutta mikä on menossa ... jääköön se meidän sisäpiiri salaisuudeksi. Jokatapauksessa pojat hoitelivat grilliä ja me muut istuttiin ja odotettiin kiltisti pöydässä kahvia hörpiskellen.

Jarl oli tänään tosi hiljaista poikaa, oliko syynä se, että matkassa oli uusi retkeilijä, jonka suu kävi sitten muidenkin puolesta siihen tahtiin, ettei siinä muilla ollut oikein väliin mitään sanomista. "Kyllä näin on" .

Grilli oli taas täynnä kaiken sortin herkkuja ja koiruudet saivat taas omat makkaransa, kuten on ollut tapana saadakin. Kun pikkumasuset oli syöty täyteen, päätimme lumisateen alkamisesta johtuen, että palasimme samaa kautta takaisin autoille. Autoille päästyämme, oli lumisade jo aikas sakeaa, eteensä ei oikein kunnolla enään nähnyt. Kielikeskellä suuta meikäläinen sitten ajoi takaisin kotiin ja lumi sade vaan paheni pahenimistaan.

Parituntia vietettiin tänään retkellä, kiva oli seura, josta kiittikset taas kaikille reippaille lenkkikamusille! Ensi sunnuntaina uudelleen, toivottavasti paremmassa säässä ja kaikilla mukana omat kamerat ;-).

Mitähän näistä tämän talven retkistä vielä tulee ... kun tuohon "tuppisuu" ukkojen sakkiin vielä liittyy Vuoden hymypoika tittelin saanut todellinen tuppisuu Kaide perheineen ;-).