Pilpa selvisi "ehjin nahoin" kotiin eilen. Kotiin päästyään oli katsonut tarkemmin Samban jalkaa, että mistäs noin paljon on verta tullut? Pinnojen kohdista oli ruvennut vuotamaan ja Pilpa hädissään soittamaan Espoon eläinsairaalaan, josta pyydettiin viemään Samba välittömästi eläinlääkärille näytille.

Parituntia odottelin sitten tietoa missä mennään, mutta sitten tuli viesti: Kaikki ok, nou hätä!

No, siinä välissä sitten olinkin saanut "kivan" puhelun: toinen päivän syntymäpäivä sankereista, pentueen ainoa narttupentu JR-Desiree "Muru" jouduttu viemään yöllä päivystykseen ihmeellisten oireiden takia. Murusta oltiin otettu verikokeet ja se oli ollut tosi huonossa jamassa. Päivällä sitten tuli kokeiden tulokset ja toinen maksa-arvoista koholla, joka viittaa myrkytykseen. Mistä Muru on myrkkyä saanut, sieniäkö syönyt.

Murulla on kolmen viikon päästä kontrollikäynti eläinlääkärin luona verikokeissa. Muuten Murun tila on nyt vakaa.

Voiko enempää yhdelle päivälle enään sattua ja vielä saman pentueen koirille?

Aamulla tuli Pilpalta textaria, että yö oli mennyt hyvin ja Samba on käynyt ulkona pissalla ja ruokakin hiukan jo maistunut. Haavat ovat vaan vuotaneet yön aikana ja edessä on taas haavojen putsaus ...

Haavat putsataan vetyperoksiidilla pumpulitopsilla ja tämä varmaan kirvelee todella paljon, mutta puikkojen kohdalta on haavat pidettävä auki, että nesteet pääsevät ulos.

Pilpa on ainakin tämän viikon "virkavapaalla" kotona hoitamassa Sambaa.