Surffailin eilen iltapäivällä netissä ja törmäsin Tuulen koirien foorumissa ilmoitukseen " Paloheinässä on 8 kuukautta vanha salukin  narttupentu kateissa".<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Sitten vaan tytöt autoon ja nokka kohti Paloheinää. Ajattelin, että minusta voisi olla edes jotain apua, kun tunnen suht hyvin nuo maastot.

Tilannehan oli saanut alkunsa siitä, kun olivat olleet viehetreeneissä. Armi oli lähtenyt vieheen perään, mutta sitten ykskaks päättänyt ottaa hatkat. Armi oli Turkulainen koira ja oli tullut Helsinkiin viikonloppu vierailulle, joten maastot olivat sille ihan vieraita.

Mentiin tyttöjen kanssa paikalle, mistä tuo Armi oli karkuun lähtenyt. Siellä sen omistaja Laura oli passissa. Tiedustelin miten voisin olla avuksi ja kun kuulin, että grilli pitäisi saada paikalle, että saataisiin hyvät tuoksut. Paljon, todella kiitettävän paljon oli porukkaa tullut apuun. Paikalla oli myös Etsijäkoirien Olavi ja hänen Remu-koiransa.

No, pari huoltoasemaa tuli koluttua ja missään ei tähän aikaan vuodesta grillejä ollut, mutta sitten yhdeltä asemalta löytyi varastosta sellaisia kertakäyttö grillejä, joten ostin heidän varastonsa 3 kipaletta, että varmaan riittäisivät ja  tietenkin "pari" pakettia Kabanossia ja limua.

Armi oli päivän aikana käynyt moneen otteeseen "majalla", joten pystytin grillin sinne hiekkatien varteen ja makkarat paistumaan. Ohi kulkijat katsoivat vähän pitkään, kun grillailin makkaraa siellä tienvarressa ;-).

Taisi käydä etsijöidenkin nenään hyvät grillimakkaran tuoksut, joita pikkuhiljaa rupesi ilmestymään paikalle ja makkaraahan riitti kaikille nälkäisille.

Jokunen tovi siinä sitten vierähti, kun paikalle saapui myös Armi. Se oli selvästi sokissa ja pälyili ympärilleen, mutta liikenteessä oli niin paljon lenkkeilijöitä tuohon aikaan, että ne pelästyttivät Armin joka suuntasi matkansa taas metsään. Raukka kulki jo linkaten.

Illan mittaan tuli paljon havaintoja Armista ja se oli taas nähty paikalla, mistä se karkuun oli lähtenyt, joten kamat kasaan ja uusi grillaus pystyyn mäelle.

Ilta pimeni jo uhkaavasti ja Armin ollessa vielä musta, ei sitä enään erottanut pimeästä maastosta.  Puhelimet soi aina välillä ja ilmoituksia Armin liikkeistä saatiin tasaiseen tahtiin, eli se pyöri nyt alueella, missä siihen oltiin törmätty jo päivällä, eli hakeutui omakotitaloalueelle, etsi varmaan itselleen jo nukkumapaikkaa.

Yksi etsintään osallistunut perhe sanoi lähtevänsä viemään väsyneet koirat kotiin, mutta lähtikin ajamaan toista kautta pois. En tiedä oliko se jokin aavistus vai ohjasiko kohtalo heidät sinne, mutta törmäsivät Armiin ja saivat sen houkuteltua lihapullilla ja omistaja pääsi ottamaan sen kiinni. Voi sitä riemun tunnetta, kun puhelin soi, että Armi on saatu kiinni! Kello 22:40 tyttö antoi kiinni!!!!

Suojelusenkeli oli pikku Armilla matkassa  ja vesisadekin alkoi vasta sitten, kun Armi oli saatu kiinni. ...

Armi omistajineen tulivat auton kyydissä mäelle ja voi sitä riemua ja iloa mikä oli ilmassa! Jokainen halusi käydä halimassa Armia ja Lauraa! Kovin oli Armi nälissään jo, koska sormet meinasivat mennä mukana, kun kävin antamassa sille oman Kabanossin.

Onneksi kaikki päättyi hyvin ja Armi pääsi omistajansa hoiviin!

Että tälläinen sunnuntai retki meillä tällä kertaa ...