Samba kävi tänään iltapäivällä Tampereella kontrollikuvissa eläinlääkäri Timo Kallion vastaanotolla.

Leikkaus haavat olivat parantuneet erittäin hyvin, joten tikit voitiin poistaa.

Pilpa oli hoitanut ja putsaillut pinnojen reijät niin hyvin, että sai kiitosta hyvin hoidetusta jalasta!

Samba jouduttiin rauhoittamaan kuvauksen ajaksi, koska se ei olisi pysynyt paikoillaan kuvauksen aikana, se on meinaan sellanen ilopilleri, Pilpan sanoin ADHD.

Kaikki muu kuvissa näytti lähteneen parantumaan erittäin hyvin, paitsi murtunut värttinäluu, jota ei operoitu leikkauksessa ollenkaan, se "tökötti" (Pilpan suusta) kuvissa ulospäin.

Tuon värttinäluun pitäisi parantua itsestään ja oijeta, koska värttinäluun takana oleva iso luu on kiinni pinnoilla.

Jokatapauksessa kuvissa luu ei ollut oikein linjassaan, eli se on päässyt liikkumaan kehikosta ja läpiluun menevistä pinnoista huolimatta ja liikuttaa nyt uusia nivelsiteitä liikaa.

Eläinlääkäri päätti, että Sambalta lopetetaan kipulääkitys, jotta se "vähän" rauhoituisi ja varoisi enemmän jalkaansa.

Kuvat lähetetään nyt Jan Räihän arvioitaviksi, joka on lomilla, joten aikaisintaan ensi viikolla kuullaan miten jatkossa edetään, onko edessä uusi leikkaus, vai onko linjasta siirtynyt värttinäluu menossa vielä itsestään omalle paikalleen?

Tästä Samban onnettomuudesta tulee niin elävästi mieleen puolitoista vuotta sitten tapahtunut tapaturma kasvatillemme CS-Chili Pepperille "Pepille".

Pepin parantuminen murtuneista niskanikamista oli niin ihme, että toivon omistaja Kati Roineen kirjoittavan siitä vielä joskus artikkelin, joko blogiinsa tai ihan WH:n lehteen.

Aina on helpottavaa lukea jonkun selviämistarina, kun omalle kohdalle sattuu vakava tapaturma. Se luo kummasti uskoa ja antaa voimia omistajalle jaksaa hoitaa vakavasti loukkaantunutta eläintään, se ei todellakaan ole helppoa. Se on pitkä prosessi ja vaatii omistajalta todella paljon.

Mutta ISO voimahali Tampereelle Samballe ja Pilpalle!