Suora kopiointi kotisivujemme uutisista 4.8.2006, Villen ollessa 9 kuukauden ikäinen:

1734711.jpg

Villelle pentuna tapahtunut toisen koiran puremasta aiheutunut hammasaiheen vaurioituminen korjattiin Eläinlääkäriasema Anidentissä Veikkolassa. Leikkauksen suoritti Helena Kuntsi-Vaattovaara. Leikkaus oli kestänyt yli 3 tuntia.

Villeltä oli porattu leukaluu auki ja sieltä poistettu tuo kulmahammas ja kolme viereistä hammasta. Koska leukaluu tämän operaation jälkeen olisi jäänyt liian ohueksi, että murtuisi tosi helposti, niin suoliluun harjanteesta (ns. sarvennaisesta) oli otettu tilalle hohkaluumursketta leukaluuhun.

Tarina on nyt saanut jatkoa ....

Villen omistaja Lea on ruvennut ihmettelemään ja seurailemaan, että kuka koirista pitää kotona ihmeellistä ääntä kävellessään, eli raaps, raaps kuuluu. No, "rapsuttelija" löytyi, se oli Ville.

Fysioterapeutin tarkastuksessa Villeltä löytyi arpikudosta ja rustottumaa vasemmalta puolelta lantiosta. Arpikudos oli muodostunut siihen kohtaan josta kaksi vuotta sitten otettiin luusiirrettä leukaluuhun ison hammasleikkauksen yhteydessä. Arpikudoksen vuoksi Villen vasemman jalan liikkuvuus on huonompi eikä jalka veny suoraksi samalla tavalla kuin oikea jalka. Huonomman jalan lihakset ovat myös kasvaneet suuremmiksi kuin terveen kompensoimaan jalan liikettä.

Villeä hoidettiin laserilla ja venyttämällä ja vääntämällä ja hoitoja jatketaan. Todennäköisesti jalka ei tule ihan samanlaiseksi kuin terve jalka mutta toivottavasti paremmaksi. Fysioterapautti ihmetteli Villen korkeaa kipukynnystä, kun se ei paljoakaan valittanut rajua käsittelyä. Ehkä sen vuoksi Ville on pystynyt juoksemaan niinkin hyviä aikoja radalla vaikka jalka ei ole ollut kunnossa.
 
Ville siis nyt kuntoutuksessa ja takaisin radoille kuukauden päästä.

Voimia Villelle ja Lealle kuntoutukseen!