Meillä on mennyt Wandan kanssa ensimmäinen yö täällä omassa kodissa hienosti. Siinä se nukkui koko yön mun kainalossa heräämättä kertaakaan. Aamupissit käytiin tekemässä ulos vasta kahdeksan jälkeen ja ruoka on maistunut. Se on muutenkin täällä kuin "omassa kodissaan", eli hienosti se on kotiutunut.

Pissapaikaksi olen laittanut sille paperit pesuhuoneeseen, minne olen opettanut kaikki koirani tekemään tarpeensa pentuaikana. Siitä on ollut monta kertaa hyötyä, jos koirilla on ollut ripuli tms. niin pesuhuoneen lattialle ne käyvät sen tekemässä ja olen säästynyt monet kerrat mattopyykiltä. Parit pissat Wanda on tehnyt jo pesuhuoneeseen paperille ja parit matolle. No, matot lähtee suosiolla muutenkin pois lattioilta nyt ja palaavat sitten pestyinä lattioille varmaan vasta talvella.

797884.jpg

Mutta, mutta ensimmäinen tihutyökin on sitten tehty. Ihmettelin, että missäs pahanteossa se Wanda on kun on niin hiljaista. Menin katsomaan olohuoneeseen, no siellä se oli aloittanut olohuoneen maton uudelleen muotoilun. Jos yhtään emäänsä Sissiin tulee, niin matot menee kaikki roskikseen pentuajan jälkeen.

Sissi oli pentuna sellanen riiviö ja tuhon tekijä, se rakasti mattojen purkamista, samoin huonekasvit saivat uuden ilmeen puhumattakkaan huonekaluista.

"Ihanin" muisto Sissin pentu ajasta oli, kun tulin töistä kotiin ja se seisoi eteisessä suussaan iso palmu juurineen, multaa litra tolkulla pitkin eteistä ... ei auttanut muuta kun sulkea ovi ja laskea kymmeneen rapussa ja tulla vasta sitten hammasta purren sisälle toteamaan se kaaos mikä odotti koko asunnossa. 

Palmu oli ollut 24 litran ruukussa ja se kaikki multa oli levitetty pitkin asuntoa, no se ei vielä mitään, mutta Sissi oli näperrellyt aikansa kuluksi nahkasohvan istuin tyynystä napin irti ja siitä sitten oli jäänyt pieni reikä tyynyy joka oli kyllä sitten Sissin käsittelyssä suurentunut niin, että vaahtomuovia oli ihan kiitettävästi mullan seassa pitkin asuntoa.

Sissin pentuajan tuunailuissa meni todellakin matot ja sohvat, viherkasvit ym. Exon tullessa taloon olin jo "viisastunut" niin paljon, että hommasin portin olohuoneeseen, koska olin ostanut uudet sohvat Sissin tuhoomien tilalle, samoin siirsin olohuoneeseen portin taakse kaikki kasvit ja muut tavarat mitä en halunnut menettää.

Exon pentuaikana porttia ei olisi tarvinnut, koska se ei ikinä tehnyt mitään tuhotöitä. Nyt rupean jo kauhulla odottamaan Wandan aikaan saannoksia.   

No, toivon mukaan Wanda ei ole tullut emäänsä ;-). 

Öönin ja Wandan kuvat on nyt galleriassa.