Onpas ollut aamu! Treffasin aamulla Pilpan Tuomarinkartanossa 06:30, johon Pilpa koirineen saapui ja lähdimme ajamaan peräkkäin Espoon eläinsairaalaan.

Matkalla jouduin soittamaan pari kertaa Pilpalle, että onko se hereillä, koska sen auto kävi välillä pientareella ja välillä yli keskiviivojen. Kyllä sydän pomppasi pari kertaa kurkkuun, kun peruutuspeilistä näin miten lähellä sen auto kävi kaiteita.

Pilpa ei ole nukkunut kolmeen yöhön ja sen kädet on niin kipeät, että se ei voi kunnolla puristaa niillä rattia, ainoastaan peukaloilla! Ja Samba oli valvonut melkein koko viime yön ja valittanut.

Perille saavuttuamme otti Pilpa Samban autosta, johon se oli oksentanut parit isot oksennukset. Voi sitä riemua ja hännän heilutusta, jonka tuo Samba mulle soi.  Vein Samban pissalle ja se pissasi ensimmäistä kertaa, sitten sunnuntain ja teki sitten ne toisetkin tarpeensa samalla.

Eläinlääkäriasemalla hoitaja otti meidät heti vastaan ja Samba rauhoitettiin ja kuvattiin. Jalka oli todella pahannäköinen, kun siitä poistettiin lasta. Kyynärluu sojotti pystyssä ja jalka oli todella turvonnut.

Klo 09:00 saapui paikalle Jan Räihä, joka tuli töihin ainoastaan leikkaamaan Samban! Jan katsoi ensin kuvat ja pyysi meidät sisälle huoneeseen. Jan selitti meille perinpohjin mitä jalkassa (oikea jalka) on rikki. Kyynärnivel oli pois paikoiltaan ja niveltä kiinni pitävät siteet kaikki revenneet, eli koko jalkaluu sojotti vasten kylkeä. Etujalan iso luu oli ehjä, paitsi kyynärnivelen päästä oli pala irti ja pienempi etuluu murtunut. Jan sanoi, että pahalta näyttää, mutta sanoi tekevänsä siitä vielä jalan! Voiko enään parempaa syntymäpäivälahjaa Samba saada!

Jan kertoi meille todella tarkasti mitä tulee jalalle tekemään ja tulee laittamaan jalan normaali asentoon neljällä luunläpi menevällä "piikillä", jotka jäävät sitten 6-8 viikoksi "näkösälle". Siteet nivelen ympärille se kuulemma tekee "jostain" ja ne omatkin sitten kuulemma korjaantuvat ajan myötä. Kipsiä ei halua laittaa siihen, koska sen joutuisi kipsaamaan niin ylös, että se tulisi haittaamaan Samban liikkumista.

Jätimme Samban levollisin mielin sinne ja Pilpan vein nukkumaan Markkiksen luokse ja toivon todellakin, että se nukkuu siellä, että jaksaa vielä ajaa takaisin kotiin Tampereelle.

Mutta laitan lisä infoa, kunhan ne soittavat sieltä, että Samban saa hakea ja menikö kaikki suunnitelmien mukaan ...